Inovacije

Naše inovacije, vaša prednost

Inovacije NGEN

Dinamično obračunavanje

Z našim pristopom obračunavanja energije in pokrivanjem potreb končnih uporabnikov smo uvedli nov model, ki temelji na solidarnosti in partnerstvu. S svojo paleto produktov NGEN postavlja nove standarde na področju optimizacije obremenitev, razporeditve in nadzora električne energije.

Model dinamičnega obračunavanja je bil razvit z namenom omogočanja storitev, kot je optimizacija konične obremenitve pri pogodbah z distributerjem. Operater distribucijskega sistema ali podjetje, ki proizvaja električno energijo, lahko zasluži tudi tako, da uporabnik zmanjša porabo in s tem razbremeni omrežje.

Komunikacija med procesi

V okviru modernizacije in digitalizacije je NGEN razvil lasten koncept komunikacije med strežniki in procesi, ki je vsestranski, prilagodljiv, hiter ter zanesljiv.
Poleg tega komunikacijski protokol omogoča zelo hitro dvosmerno izmenjavo podatkov med vsemi procesi (neodvisno od lokacije in strojne opreme).

Z uporabo HTML predlog lahko v portalu enostavno vizualizirate vaše podatke, do katerih dostopate preko spleta. Preko protokola varne povezave upravljate z vsemi storitvami, načini dela in procesi, pri tem pa ne potrebujete lastnega strežnika za gostovanje upravljalskega portala. Protokol je šifriran, deluje na IoT napravah, strežnikih, mobilnih napravah in v vseh brskalnikih.

Model prediktivnega krmilnika

Napovedi so na energetskem področju bolj pomembne kot na finančnem. Dobra napoved lahko odloči med stabilnostjo in nestabilnostjo omrežja ter med dobičkom in izgubo. NGEN je ustvaril dinamični algoritem za napovedovanje kratkoročnih in dolgoročnih napovedi.
Podatki iz različnih virov se združijo v kombinacijo vhodnih parametrov.

Algoritem iz vhodnih parametrov izračuna optimalno funkcijo napovedi. Ta se stalno preračunava in se tako avtomatsko prilagaja zunanjim vplivom. NGEN je z lastnim MPC (Model Predictive Controller) kontrolerjem zasnoval samo-optimizacijski krmilnik, ki se odziva na tržne in vremenske spremembe.

Razvoj programske opreme

NGEN za razvoj novih aplikcij uporablja svoje lastno okolje, katero temelji na posebej razvitem protokolu. Ta poenostavlja koncept zasnove in izdelave omrežnih sistemov, ter zagotavlja maksimalno energetsko prožnost, redundanco, razširljivost in distribucijo virov. Poleg tega procesom in opravilom za distribucijo zagotovi neodvisnost od strojne opreme in lokacije.

Vsi sistemi za obdelavo zbranih podatkov v realnem času, za napoved in vozni red, za nadzor in upravljanje decentraliziranih obratov kot tudi za spremljanje, vizualizacijo in obračunavanje storitev in energije, temeljijo na podlagi lastnega razvoja.